Pescuitul este interzis de la 1 aprilie

În perioada 1 aprile-14 iunie, pescuitul va fi interzis pentru toate obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova, în scopul reproducerii, protecției, restabilirii și conservării resurselor biologice acvatice. În timpul prohibiției, se interzice pescuitul și aflarea în obiectivul acvatic sau în preajma acestuia cu unelte de pescuit, potrivit unui ordin al Agenției de Mediu, notează radiochisinau.md.

Documentul stabilește perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului sportiv, amator și de agrement pentru toate speciile de hidrobionți în obiectivele acvatice piscicole natural. Astfel, timp de 75 de zile consecutive, de la 1 aprilie până la 14 iunie 2021 inclusiv, se interzice pescuitul în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la orașul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari, în fluviul Nistru în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) și în brațul Turunciuc, în lacul Cahul.

De asemenea, se interzice pescuitul, în aceeași perioadă, în râul Prut de la intersecția lui cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Tețcani; în lacul de acumulare Costești-Stânca; în râul Prut pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costești-Stânca până la satul Giurgiulești.

Prohibiția este stabilită și pentru râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bâc și Botna, afluenți ai fluviului Nistru, pe râurile Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăț, Ciuhur, Camenca, Gârla Mare, Delia, Nârnova, Lăpușna, Sărata, Tigheci, afluenți ai râului Prut, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele, în bălțile lacului Manta,  pe râurile Cogâlnic, Cahul, Ialpug.

Sesizările privind încălcarea perioadei de prohibiție pot fi adresate subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului pentru Protecția Mediului sau la telefonul verde: 0-22-22-69-51.

Previous Post

LIVE: Ședința Parlamentului Republicii Moldova. Declararea stării de urgență – pe ordinea de zi

Next Post

ULTIMA ORĂ! Parlamentul a votat instituirea stării de urgență în Republica Moldova pentru 60 de zile

Related Posts
Total
13
Share