Actual Social

Pentru un săniuș în siguranță, învățați copiii să RESPECTE ACESTE REGULI!

Pentru ca cei mici să se poată bucura de un săniuș sigur, aceștia trebuie să respecte unele reguli.  În acest sens, oamenii legii vin cu câteva recomandări:

Stimați părinți, vă recomandăm să nu îi lăsați pe cei mici singuri la săniuș, să se plimbe pe suprafața lacurilor sau a râurilor înghețate, oricât de rezistent ar părea stratul de gheață;

Asiguraţi-vă că pârtiile improvizate de copii nu sunt prea abrupte şi nu există riscul de a ajunge pe carosabil sau de a se lovi de garduri, pomi sau stâlpi!

Supravegheaţi-i mai atent pe cei mici, deoarece la săniuş, preocupaţi de joc, nu observă maşinile şi pericolele la care se expun!

Nu le permiteţi copiilor să folosească pungi de plastic sau alte obiecte casnice, în loc de sanie, deoarece pot fi răniţi!

Dragi copii, nu vă jucați în preajma carosabilului; folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor;

Traversați strada numai la trecerile semnalizate după o asigurare temeninică.

De asemenea, conducătorii auto sunt rugaţi să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum în localități sau în afara acestora (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei și mâzgă); să folosească  corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare, pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic.

În cazul în care vă aflați într-o dificultate și aveți nevoie de ajutor nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare sau sunați la 112.

Se incarca....