Extern

Parlamentul Kazahstanului a aprobat redenumirea capitalei din Astana în „Nursultan”

Parlamentul Kazahstanului a aprobat redenumirea capitalei din Astana în „Nursultan”. Se întâmplă la scurt timp după ce președintele în exercițiu al țării, Kasym-Jomart Tokayev, a venit cu această inițiativă în onoarea fostului șef al statului, Nursultan Nazarbayev, notează agora.md

Deputații au votat, în două lecturi, un amendament al Constituției privind redenumirea capitalei în cinstea primul președinte, Nursultan Nazarbayev. Acum, legea urmează a fi semnată de noul președinte, care este și autorul propunerii de redenumire.

Tokayev a mai propus ridicarea unui monument pentru Nazarbayev, dar și redenumirea cu numele fostului președinte a străzilor principale din orașele din regiunile țării.

Amintim că ieri, președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, și-a depus mandatul de președinte. El a făcut anunțul într-o transmisiune directă către națiune.

Nazarbaev a fost președintele Kazahstanului de la căderea Uniunii Sovietice și independența țării din anul 1990. În 2015, el a fost ales pentru al cincilea mandat. În luna iulie, acesta va împlini 79 de ani.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....