Până în prezent, 7870 de locuințe au fost procurate prin intermediul programului „Prima Casă”

Numărul beneficiarilor programului de stat „Prima Casă” a ajuns la 7870 de persoane. Potrivit ultimelor date, suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 4,29 mlrd. lei, iar suma totală a garanțiilor active constituie 2,08 mlrd. lei.

Din cei 7870 beneficiari, 5413 sunt familii, iar 2457 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31,4 ani. Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 6087 m.p., iar valoarea medie a acestora este de 638,19 mii lei. 

În zonele urbane, prin intermediul programului au fost procurate 7348 locuințe, iar în zonele rurale – 522. Dintre acestea, 7137 sunt apartamente, iar 733 – case de locuit individuale.

Informația privind numărul persoanelor care beneficiază de compensații din bugetul de stat pentru acoperirea parțială a cheltuielilor pentru achitarea creditului ipotecar în cadrul Programului, este disponibilă la următorul link https://crm.primacasa.gov.md/login.

Amintim că, beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi orice cetățean al Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani. Solicitantul de credit trebuie să fie angajat oficial în câmpul muncii, în sectorul public sau privat din Republica Moldova, și, respectiv, să dispună de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie 5% din prețul de procurare a locuinței.

Pentru mai multe detalii, Vă rugăm să accesați pagina oficială a Programului – www.primacasa.gov.md, sau să apelați la Infoline: 022 22 60 65 sau 022 22 60 53.

Abonați-vă la canalul nostru de Telegram, pentru a fi la curent cu ultimele știri din țară și de peste hotaret.me/regionalmd

Previous Post

Un judecător de la Comrat, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. Domiciliul, biroul și automobilul i-au fost percheziționate

Next Post

Elveția va oferi Republicii Moldova 3,2 milioane de dolari pentru gestionarea crizei refugiaților

Related Posts
Total
6
Share