Social

OPINIE: Situație incertă în Republica Moldova

Alegerile parlamentare au trecut. Necazul este acela că aceste alegeri nu au clarificat lucrurile. Din contră. Rezultatul acestor alegeri arată că criza se adâncește peste Prut. Nu este clar dacă se va reuși formarea unui nou guvern la Chișinău.

Asta pentru că nu există o majoritate, până acum, în Parlament. Prima ședință a noului parlament, care a avut loc azi, a fost un eșec total. Asta ca să nu mai spun faptul că a fost și un circ de prost gust.

Interesant însă a fost discursul lui Igor Dodon. Mai ales când a spus că politica externă trebuie să fie” pro- Republica Moldova”. Vă sună cunoscut ? Exact același lucru îl spune Plahotniuc. Doctrina Partidului Democrat este” pro- Moldova”

Dodon, prin aceasta, a dat semnalul că el este omul lui Plahotniuc. Asta înseamnă că el nu se va opune dacă Plahotniuc va fi propus ca premier sau speaker. Însă, pentru asta, Plahotniuc va trebui să cumpere mulți parlamentari din opoziție. Plahotniuc are puterea să facă asta. O va face cu bani sau dosare.

Necazul mare este acela că, dacă datele nu se vor schimba, în Republica Moldova vor fi alegeri parlamentare anticipate. Aceasta ar fi un dezastru economic. Asta înseamnă instabilitate. Cine are nevoie de așa ceva ? Normal că Rusia.

Instabilitate în regiune este doar în avantajul Rusiei. Să nu uităm că peste câteva zile vor fi alegeri prezidențiale în Ucraina. Alegerile parlamentare anticipate vor fi doar în favoarea lui Plahotniuc. Asta chiar dacă PSRM-ul va lua mai mult.

AUTOR: Paul Szasz Sebeş

*** Opiniile exprimate în editorial aparțin exclusiv autorului, iar redacția nu poartă răspundere pentru conținutul materialului.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....