OPINIE: Recensământul naşte multe semne de întrebare

foto: simbol

În sfârşit au publicat rezultatele recensământului din 2014. Acesta avea rolul să clarifice situaţia. În realitatea, recensământul naşte foarte multe întrebări.

Este hilară situaţia românilor şi a limbii române. Sunt mai mulţi, cu aproximativ 7 procente, vorbitori de limba română decât români.

Cum vine asta ? Moldova nu este Austria sau SUA. Majoritatea afirmă că vobesc limba” moldovenească” Nu cred că s-au îndrăgostit unii de limba noastră. Mă refer, în special, la ruşi şi ucraineni. De ce au fost date aceste rezultate tocmai acum ? Au trecut totuşi atâţia ani după recensământ. Cuiva i-a convenit perfect. Mă refer aici la alegeri.

Singurul nume pe care îl am în gând este cel al lui Plahotniuc. O altă întrebare este faptul că în calculul final, când au adunat femei şi bărbaţi, lipsesc 5% . Unde au dispărut aceşti oameni ? Rezultatele sunt cusute cu aţă albă. A durat prea mult până să publice aceste rezultate.

Lucrurile nu se mai pot schimba. Alegerile au trecut deja. Cineva are tot interesul să menţină la un nivel destul de scăzut numărul românilor. Însă nu poate ascunde faptul că numărul lor e în creştere. Unii chiar sunt români. Alţii văd România doar ca o poartă de a pătrunde în Europa . Şi,totuşi, de ce a întârziat atât de mult publicarea rezultatelor ?

Paul Szasz Sebes

Previous Post

Un tânăr de 18 ani a fost reținut pe stradă având substanţe narcotice în buzunare

Next Post

Zi de sărbătoare în satul Negrea, Hîncești. Localitatea și-a sărbătorit cea de-a 575 aniversare

Related Posts
Total
0
Share