Interviuri SLD

Olesea și Leonid Globa : «Visul nostru cel mai mare este ca generația care crește să aibă un stil de viață sănătos. Visăm totodată să rămânem la noi în țară, să avem posibilitatea să ne dezvoltam aici acasă».

De la o vreme e la modă să fii sănătos. Chiar și miliardarii lumii aleargă după sănătate mai mult decât după aur. Lumea încearcă să fie atentă la ce pune în farfurie, cum găteste sau ce produse folosește pentru o mancare gustoasă și mai ales sănătoasă. Am discutat cu soții Olesea și Leonid Globa de la Orhei despre asta și despre pâinea integrală pe care ei o coc cu mult drag pentru public după rețeta bunicii. Aceștia menționează că sănătatea depinde în mare parte și de alimentația noastră.

Olesea Globa

Cum a aparut ideea de a coace pâine integrală? Nu avem producatori suficienți?

Ideea de a coace pâine integrală 100% naturală a venit din motive de sănătate! Ne-am confruntat cu soțul cu o boală grea și ne salva doar alimentația bogată în fibre, vitamine și minerale care permite organismului sa regenereze celulele. Astfe de producători de pâinică sunt trei în toată Moldova. Noi facem făina din grâu anume la moara pe piatră și  aceasta este cea mai bogată pentru că păstrează toți nutrienții bobului de grâu.                                                             

Cum alegeți grâul?

Grâul îl alegem pe cel mai mare și de cea mai bună calitate care a trecut desigur prin laborator.

Avem cerere pentru astfel de produse? Cine cumpara produsele?

Pâinica nostră este preferată de toți cei care duc un mod sănătos de viață, cei care doresc sa slăbească, persoanele cu diferite afecțiuni precum este diabetul, probleme ale aparatului digestiv și persoanele care sunt alergice.

De ce avem nevoie de acest produs? Cum echilibrează acesta alimentația noastră?

Pâinica este consumată la fiecare masă și ca această masă sa fie calitativă și  sănătoasă trebuie să fie naturală pentru a ajuta organismul sa metabolizeze mâncarea și apoi să elimene toxinele din organism. Aceasta este funcția de bază a pâinicii integrală din făină făcută la moara de piatră.    

                                                 

Leonid Globa

 De unde vine acest interes pentru a produce ceva sanatos?

Ne dorim ca oamenii să devină conștienți că sănătatea noastră depinde de alimentația nostră. Este important cu ce hrănim organismul. Și apoi de mișcare, căci și sportul este foarte important pentru o viață calitativă și longevivă.       

                                       

Se vehiculează ca moldovenii nu prea mănâncă sănătos. Ce credeți despre acest lucru?

Bucătăria noastră tradițională conține foarte multe grăsimi și  prăjeli. Dacă oamenii ar adăuga la fiecare masă mai multe crudități și desigur pâinica integrală, semințe de toate tipurile, atunci organismul ar avea capacitatea să asimileze vitamine și minerale ca acesta să elimene toxinele și respectiv să prevină apariția diferitor boli. De exemplu insuficiența renală și cancerul de colon care reprezintă a doua cauză de mortalitate în toata lumea ar putea fi evitate dacă s-ar mânca sănătos cel puțin.                          

Cum motivăm copiii sa mănânce sănătos?

Alimentația copiilor este o deprindere care vine din familie. Daca părinții cumpară și au în casă doar alimente cât mai naturale, atunci ei vor avea tendința când vor crește să consume aceste alimente. De asemenea, părinții trebuie să învețe să spună „NU” ferm copiilor când aceștia doresc să cumpere un produs care e foarte procesat și să explice de ce anume nu procurăm anume acest produs. Ei ar putea să găsească în magazin un produs mai calitativ care să îl mulțumească pe cel mic.                    

Ce alte bunătăți doriți să produceți folosind aceeași tehnologie?

Ne dorim să extindem gama de produse mai ales pentru copii. Astfel am putea produce covrigei, biscuiți, croissante sau chiar paste din faină integrală.                                                   

Produsele de panificație îngrasă? 

Produsele de panificație din faină albă și care conțin din păcate foarte mult zahăr îngrașă. Cele din făină integrală dimpotrivă. Acestea ajută la slăbit datorită faptului că stimulează și accelerează digestia pentru că au în componența lor fibre și vitamine! Dacă dorim ceva dulce noi producem pâinica noastră și cu prune ori stafide uscate, alese să nu fie însiropate cu zahăr, un aliment excelent pentru micul dejun, dar și la gustări.

Aveți vreun vis care așteaptă sa  fie îndeplinit?

Visul nostru cel mai mare este ca generația care crește să aibă un stil de viață sănătos și înțelept și cu mai mare credință în Dumnezeu. Și, desigur  să rămânem la noi în țară, să avem posibilitatea să ne dezvoltam aici acasă. Dorim tuturor multă sănătate, înțelepciune, stimă față de aproape și multă, multă răbdare! Iar noi promitem să producem bunătăți naturale 100%!

Credit foto: familia Globa

Articole asemănătoare

INTERVIU cu Denis Midone: „Succesul vine cu timpul și doar prin muncă”

Svetlana Gabură

Un copil de 11 ani din Chișinău a dispărut fără urmă. Rudele îl caută cu disperare

Felicia Croitoru

VIDEO: Cât cântărește echipamentul unui militar

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....