Oamenii de știință ne aduc vești bune: Coronavirusul elimină poluarea Terrei!

Este incredibil ce a putut să se întâmple din cauza crizei sanitare la nivel planetar. După atâtea vești catastrofale generate de pandemia de coronavirus, oamenii de știință ne dau și vești îmbucurătoare. Fotografii realizate din satelit arată cum Pământul a început să respire din nou.

Explozia răspândirii virusului ucigaș din China, prima țară afectată de criza sanitară de proporții, a determinat ca autoritățile să ia măsuri extreme pentru a ține în frâu problema spinoasă. Circulația autovehiculelor pe străzi a fost oprită iar activitățile majorității obiective economice poluante au fost stopate.

După aceste măsuri au început să apară primele semne bune pentru ecologie.

În țările puternic afectate a scăzut drastic nivelul poluării, după ce activitatea cotidiană s-a oprit, iar multe fabrici care poluau intens atmosfera și-au încheiat activitatea.

Imaginile captate de sateliți arată cum norii de poluare se risipesc rapid în zonele unde activitatea a luat o pauză.

După China, imagini asemănătoare au fost filmate deasupra Italiei, țară grav lovită de criza mondială de sănătate. Întreaga țară a fost închisă, iar oamenii nu prea mai circulă pe străzi, decât dacă au un motiv cu adevărat serios.

Potrivit evz.ro Satelitul Sentinel-5 al Agenției Spațiale Europene poate urmări tot felul de poluări cauzate de oameni, inclusiv dioxid de azot.

Aceste emisii provin din sistemele de alimentare cu energie electrică și de producerea energiei electrice, în special centralele electrice pe cărbune. Întrucât Italia a restricționat călătoriile și sectoare întregi ale economiei s-au oprit pur și simplu, deci nu mai consumă energie, emisiile de dioxid de azot au scăzut puternic.

Previous Post

România: Care sunt băncile care amână plata creditelor din cauza COVID-19

Next Post

Hînceşti: Secțiile de votare s-au închis. Care a fost rata de participare

Related Posts
Total
3K
Share