O tânără din Hîncești a luat trei de 10 la examenul de Bacalaureat

Una dintre cele mai stresante perioade din viața unui elev de a XII-a este sesiunea examenelor de bacalaureat. Dacă unii recurg la anumite șiretlicuri de memorizare, alții muncesc sistematic. Cătălina Munteanu este unul din cei patru elevi din școlile publice din Republica Moldova care are deja trei note de 10 la Bacalaureat, puse din oficiu pentru rezultatele remarcabile obținute la concursurile școlare.

,,Mă numesc Munteanu Cătălina, am 18 ani, sunt din raionul Hânceşti. M-aş descrie ca o fată introvertă, tăcută, dar foarte dedicată şi motivată, pentru că am un scop. Pasiunea mea pentru carte şi pentru lectură a început de mic copil. De la 5 ani mi-a fost promovată lectura şi am inițiat calea mea spre cunoștințe. Din clasa întâi am devenit pregătită şi de atunci am vrut să demonstrez că pot, am vrut să arăt că ştiu şi îmi doresc mai mult. A început concurența în clasă, fiecare cu talentele sale. Am vrut să arăt că şi eu pot. Şi am reuşit să merg pe acest drum timp de 12 ani”, mărturisește tânăra pentru www.tvrmoldova.md.

„Spre marea mea mândrie merg doar la un singur examen de Bacalaureat, la istoria românilor şi universală. Am reuşit să mă calific pe locul trei la Olimpiada republicană la limba şi literatura română şi la georgrafie şi sunt eliberată de Bacalaureat cu 10 din oficiu. De asemenea, am reuşit să susţin examenul Toefl la limba engleză şi din nou sunt scutită”.

Secretul succesului este perseverența, dar mai ales foarte multă lectură. Fără a citi zeci, sute de cărți, nu se pot obține rezultate. Pentru rezultatele bune la învățătură, tânăra are viitorul asigurat.

Ea a fost deja admisă la o universitate din străinătate.

,,Vreau să-mi continui studiile în Olanda. Mereu mi-am dorit o experienţă  internaţională, în special la facultatea la care vreau să aplic, la relaţii internaţionale. Este necesar să ai o perspectivă internaţională, acolo fiind studenţi din toată lumea. Relaţiile internaţionale se bazează pe politică, diplomaţie şi pentru un viitor prosper consider că este necesar.

Moldova este, totuşi, ţara mea. Sunt mândră să spun că sunt moldoveancă. Aici, fiecare locuşor are pentru mine o amintire, nu aş putea să las Republica Moldova pentru totdeauna”.

La Liceul Mihail Sadoveanu din Hânceşti sunt şase elevi care au luat cel puţin o notă de 10 din oficiu la Bacalaureat.

Potrivit datelor Agenţiei de Evaluare, la nivel naţional, avem în jur de 1.600 de elevi care au luat 10 din oficiu la proba de limbă străină, iar asta pentru că au prezentat un certificat internaţional care le atestă cunoştinţele lingvistice”.

La examenul național de Bacalaureat, care se desfășoară în perioada 3-21 iunie, sunt aproape 18 mii de candidați admiși ce vor susține probele în 93 de centre.

Previous Post

FOTO: Accident grav pe traseul Chișinău-Hâncești! Două camioane s-au ciocnit violent. Ambii șoferi au decedat

Next Post

FOTO: Accident pe o stradă din Hâncești! O persoană a fost transportată la spital

Related Posts
Total
53
Share