O școală din sectorul Botanica al Capitalei, închisă din 2012, va fi reparată și redeschisă

Anna Casian-Musteață

Sediul fostei Școli generale nr. 6 din bd. Cuza Vodă, 17/3, sectorul Botanica, va fi reabilitat. În acest scop, în bugetul municipal pentru anul curent au fost prevăzuți 15 milioane lei. APL Chișinău urmează să planifice surse bugetare și în anul 2022, astfel ca lucrările de reabilitare a clădiri să fie finalizate, iar instituția să fie repusă în circuitul școlar.

Starea tehnică a imobilului a fost deja evaluată, iar în perioada următoare, un agent economic selectat în bază de concurs va elabora documentația de proiect pentru lucrările de reparație a clădirii. După perfectarea documentației respective, va fi anunțat concurs pentru selectarea agentului economic care va reabilita imobilul Școlii generale nr. 6. 

Amintim că instituția nominalizată a fost închisă în anul 2012, iar clădirea a fost cedată ulterior Ministerului de Interne. În august 2020, imobilul a fost retrocedat municipalității, spre a fi utilizat după competență, având în vedere numărul mare de cereri pentru școlarizare în sectorul respectiv.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a declarat că municipalitatea va depune eforturi și în continuare pentru a redeschide instituțiile de învățământ din capitală (închise anterior din diverse motive), astfel ca locuitorii orașului să beneficieze de servicii educaționale calitative. 

Previous Post

Un minor de 15 ani, reținut de Poliție. Este suspectat de comiterea a peste 20 de furturi în Capitală

Next Post

Operațiunea CĂUTARE în Moldova: Timp de 12 zile, sute de persoane au fost reținute de Poliție

Related Posts
Total
10
Share