O nouă scumpire a carburanților. Prețurile afișate de o rețea PECO

Scumpiri după scumpiri la unele rețele PECO din țara noastră. O companie petrolieră care ieri a majorat prețurile la carburanți a afișat prețuri mai mari cu 10 bani la benzină după ora 00:00.

Astfel, benzina cu cifra octanică A95 care ieri costa 20,21 de lei per litru, cu 17 bani mai mult decât anterior, acum costă 20,31 de lei per litru.

Motorina se vinde la prețul afișat ieri, 16,50 lei per litru, după ce se scumpise cu 5 bani per litru.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat pe 16 iulie marja de comercializare angro și cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat pentru a preîntâmpina, potrivit instituției, penuria de produse petroliere pe piață.

Expertul în energetică Ion Muntean a declarat că, în urma modificărilor, prețurile la carburanți vor crește din nou.

Cele mai mari benzinării din Republica Moldova s-ar putea alege cu amendă de la 2% la 4% din cifra de afaceri, pentru încălcarea Legii concurenței. 

Amintim că de la 1 iulie, ANRE stabilește din nou prețurile plafon la carburanți, după o pauză de peste doi ani. Noua metodologie a început să fie aplicată în urma unor modificări legislative adoptate de Parlament în luna aprilie.

sursa: stiri.md

Previous Post

CEC a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile din 11 iulie 2021, la situația din 9 iulie curent

Next Post

Accident grav la Căușeni. Un șofer a ajuns la spital, după ce mașina în care se afla s-a ciocnit cu o căruță

Related Posts
Total
34
Share