O nouă scumpire a benzinei și motorinei. Noile preţuri afişate la staţiile peco

Redacția Regional

Veşti proaste pentru automobilişti. Preţul la carburanţi a crescut, din nou, în această noapte. Benzinăriile Petrom au afişat preţuri mai mari la motorină, benzină şi gaz petrolier lichefiat, iar peste câteva zile şi alţi distribuitori vor face majorări de preţ.

Pentru un litru de benzină de 95, şoferii trebuie să scoată din buzunar 17 lei şi 75 de bani, cu 1 leu şi 60 de bani mai mult ca până acum. Motorina s-a scumpit cu 1 leu şi 10 bani, de la 13 lei 55 de bani, la 14 lei şi 45 de bani pentru un litru. Şi preţul gazului lichefiat a crescut cu 60 de bani şi a ajuns să coste 10 lei şi 12 bani, scrie tvrmoldova.md

“Nu ne bucură deloc…o pun să stea în garaj. S-a scumpit foarte mult…. bate la buzunar. Văzând…. din ce motive la noi se scumpeşte”.

Expertul economic Veaceslav Ioniţă susţine că, la baza majorării preţurilor la carburanţi, stau două motive. Primul este că a crescut acciza la produse petroliere, iar al doilea este mărirea preţului la petrol pe pieţele internaţionale.

Creşterea continuă a preţurilor la combustibili a început la mijlocul lunii decembrie 2020. Preţul la benzină şi motorină a crescut atunci cu aproape 50 de bani pentru un litru.

PREŢURI MAJORATE PENTRU CARBURANŢI

                           preţ nou     preţ vechi 

Benzină           17,75 lei           16,15 lei 

Motorină          14.45 lei            13.55 lei

Gaz lichefiat    10.12 lei             9.52 lei 

Previous Post

Statistica zilei. 377 cazuri de COVID-19 și 17 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

Next Post

Artistul plastic Mihai Mireanu, s-a stins din viață

Related Posts
Total
55
Share