Regional.md
Cantemir

O fetiță de doar 12 ani din satul Sadâc, are nevoie de operație, dar suma este prea mare

Toma Lavinia, are doar 12 ani și este din satul Sadâc, raionul Cantemir. Este primul copil al familiei. Mai are o surioară şi un frăţior, iar curând mama ei va aduce pe lume pe cel de-al 4-lea copil. Copilăria fetiţei a fost răpită în anul 2014, când au apărut primele simptome ale bolii: tulburări ale vorbirii, iar peste vreo două luni a început să înghită cu greu, şi să obosească foarte tare.

Mama fetiței, Corina, ne-a contactat cerând ajutor. Copila fost internată în spital  în februarie, 2015 când i s-a stabilit diagnoza Miastenie gravis, generalizată. Boală progresează şi este însoţită de crize de respiraţie şi slăbiciuni de nu mai poate să se mişte de sine stătător. La moment fetiţa nu frecventează gimnaziul. În urma tratamentelor nenumărate şi foarte costisitoare, dar și a unei intervenții chirurgicale, schimbări spre bine nu au fost înregistrate. Copila în continuare se simte rău, crizele miastenice se repetă cu o frecvență tot mai mare, scrie stirilocale.md.

Recent familia a reuşit cu greu să adune mijloace financiare pentru a merge la o clinică din Moscova, unde fetiţa a fost examinată şi i s-a recomandat o nouă intervenţie chirurgicală pentru înlăturarea pe deplin a glandei timus cu ţesutul ataşat ei. Pentru operație şi toate cele necesare familia are nevoie de 10 mii euro, bani pe care ei nu îi pot aduna, părinţii nefiind angajaţi în câmpul muncii (mama este însărcinată, iar tata lucrează ocazional). Bunica este cea care munceşte la o benzinărie şi îi ajută şi pe ei cu ce poate.

Pentru a lua legătura cu mama copilei, apelați numărul 060172736 sau 029875733.

Se incarca....

Thanks!

Our editors are notified.