Noi restricții anti-COVID intră în vigoare de la 1 octombrie

Pe parcursul ultimei săptămâni au fost înregistrate 6.888 cazuri de COVID-19. Astfel, se atestă o creștere a numărului de cazuri cu 50,0% față de săptămâna 05-12 septembrie. În acest context, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat noi măsuri de sănătate publică pentru prevenirea răspândirii și controlul infecției COVID-19, care vor fi aplicate diferențiat, în funcție de rata de infectare în fiecare localitate. Măsurile prevăzute vor intra în vigoare pe 01 octombrie curent.

Pragul de alertă roșu se aplică pentru localitățile unde se înregistrează 250 de cazuri sau mai mult la 100 mii populație pentru ultimele 7 zile cumulativ. În acest caz, instituțiile de învățământ general vor activa în regim obișnuit, cu prezența fizică a elevilor, iar instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior vor activa în regim online. Entitățile publice și private vor organiza regimul de muncă cu introducerea muncii la domiciliu, fie vor opta pentru un program de lucru diferențiat.

Totodată, va fi interzis accesul vizitatorilor în instituțiile medico-sanitare și instituții de plasament. Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă în spațiile exterioare, iar în cele interioare cu utilizarea a cel mult 50 la sută din numărul locurilor existente și cu obligația ca toți clienții să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19.

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) va fi permisă cu participarea a cel mult 100 de persoane în spații interioare sau, respectiv, 150 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea în spațiul de deservire a unei suprafețe de cel puțin 2 m2 pentru fiecare persoană cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19.

Previous Post

La o biserică din Chișinău au fost aduse Icoana şi părticele din moaştele Sfintei Matrona de la Moscova

Next Post

A fost lansată campania socială „Redu zahărul – alege ce mănânci!”

Related Posts
Total
23
Share