Noi noi condiții de călătorie pentru moldovenii care vor să meargă în Italia

Cetățenii moldoveni nu mai pot călători, de marți, în Italia. Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Italia,  în conformitate cu ordonanța Ministrului italian al sănătății emise la 22 octombrie, începând cu data de 26 octombrie 2021, țara noastră este exclusă din „lista D”.

Persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în Republica Moldova, vor putea intra în Italia doar pentru motive de muncă, urgență absolută, nevoile de sănătate, nevoile de studiu, întoarcerea acasă, la domiciliu sau la reședință, intrarea pe teritoriul național de către cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene.

Printre măsuri obligatorii la intrarea/întoarcerea din Republica Moldova în Republica Italiană se regăsesc:

  • completarea formularului digital de localizare, care poate fi accesat aici: https://app.euplf.eu/#/
  • obligativitatea prezentării adeverinței care confirmă efectuarea în cele 72 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian a unui test diagnostic molecular sau antigenic, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 (nu se acceptă certificatele de vaccinare ca alternativă în schimbul testului);
  • autoizolarea persoanelor în cauză la adresa indicată în Formularul de localizare a pasagerilor pentru o perioadă de zece zile cu informarea autorității sanitare teritoriale și testării suplimentare la sfârșitul acestei perioade.

Copiii sub 6 ani nu vor efectua testul molecular sau de captură antigen. Condițiile de călătorie vor fi valabile până la 15 decembrie 2021.

Sursa – Publika

Previous Post

Azi a fost dat startul Săptămânii Imunizării în Moldova. Ce evenimente se vor organiza

Next Post

Bisericile de lemn din România și Moldova, locul doi la un concurs european

Related Posts
Total
19
Share