NOI DETALII despre explozia de pe strada Independenţei. Trei persoane, printre care doi minori, au ajuns la spital

Svetlana Gabură

Deflagrație în sectorul Botanica al capitalei. O butelie de gaz ar fi explodat într-un apartament de la etajul doi al unui bloc de locuit, amplasat pe strada Independenței din Chișinău. Trei persoane, printre care doi minori, au ajuns la spital în urma deflagrației.

Salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în urma deflagrației, care s-a produs într-un bloc de locuit cu 6 nivele pe strada Independenței 12/1 din municipiul Chișinău.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:17. La fața locului au fost îndreptate patru echipaje de salvatori. Ajunși, angajații IGSU au stabilit că în urma exploziei într-o bucătărie comună au fost afectate geamurile și ușile apartamentelor de la etajele 1- 5. Pereții portanți nu au fost afectați. Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu.

Salvatorii au verificat toate locuințele pentru a stabili dacă nu au fost blocate persoane sub dărămături.

Victime nu au fost raportate, iar potrivit informațiilor prleminare, doi minori în vârstă de 1 și 10 ani, precum și o femeie au avut de suferit. Conform datelor operative, copiii au fost internați la Spitalul Clinic Municipal De Copii „Valentin Ignatenco” în stare stabilă satisfăcătoare.

La moment, la fața locului lucrează toate serviciile abilitate.

Cauza și circumstanțele producerii deflagrației urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.

sursa: jurnal.md

Previous Post

Ultima oră: Explozie într-un bloc de pe strada Independenţei. Zeci de echipe de salvatori şi ambulanţe se află la faţa locului

Next Post

COVID-19 în Chișinău: Care este situația la moment

Related Posts
Total
13
Share