Nicu Popescu: „Chestionarul de aderare a R. Moldova la UE va fi completat într-o lună”

Chestionarul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană va fi completat în decurs de o lună, transmite moldpres.md.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a declarat astăzi într-o conferință de presă că oferirea de către Uniunea Europeană a chestionarului de aderare reprezintă o confirmare a faptului că Republica Moldova este un stat cu un sistem democratic funcțional. “Am primit un set de 369 de întrebări referitoare la funcționarea sistemului politic existent în Republica Moldova. Cel de-al doilea set va veni în curând la Chișinău și va conține întrebări referitoare la implementarea acquis-ului comunitar. Cele două chestionare reprezintă o radiografie a întregului sistem existent în Republica Moldova. Faptul că Uniunea Europeană a oferit acest chestionar de aderare este o confirmare a faptului că Republica Moldova este un stat cu un sistem democratic funcțional”, a declarat vicepremierul.

Potrivit oficialului, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au fost constituite grupuri de lucru care vor oferi într-un limbaj clar și concis răspunsurile la întrebări. “Am constituit mai multe grupuri de lucru care vor răspunde la întrebări. Răspunsurile vor trece mai multe filtre pentru a obține limbajul setat cu care sunt obișnuiți oficialii instituțiilor de la Bruxelles”, a precizat ministrul.

În același timp, vicepremierul Popescu a menționat că răspunsul la chestionar va fi trimis Comisiei Europene la mijlocul lunii mai, pentru ca, după summit-ul Consiliului European din luna iunie, să fie obținut un răspuns.

sursa – moldpres.md

Abonați-vă la canalul nostru de Telegram, pentru a fi la curent cu ultimele știri din țară și de peste hotaret.me/regionalmd

Previous Post

Noi detalii despre eleva de la Colegiul de Ecologie, care ar fi murit în urma unui stop cardiac

Next Post

Mâine benzina se va scumpi din nou

Related Posts
Total
0
Share