Călărași Social

Nici credința nu ne mai salvează. Soția preotului de la Mitropolia Basarabiei a fost agresată de un reprezentant al Mitropoliei Moldovei.

Scandalul din satul Dereneu raionul Călărași ia întorsături serioase și deloc creștinești. Reprezentanții celor două mitropolii care locuiesc într-o curte continuă să se certe iar conflictul devine unul personal.Aseară  reprezentanții Mitropoliei Moldovei au agresat-o fizic pe soția preotului care reprezintă Mitropolia Basarabiei.

Imaginile video au fost publicate pe o retea de socializare.

Femeia le-ar fi cerut să stingă lumina, pentru că ei refuză să o achite, însă au atacat-o.

„Cei care au sechestrat biserica, în seara asta au trecut la un alt nivel…au apelat la agresiuni fizice împotriva soţiei preotului Marin Florinel. Ea i-a rugat să închidă lumina pentru că este foarte mare factura la energia electrică. Fiindcă ei refuza să plătească energia electrică. Dar infractorilor nu le-au convenit şi au atacat-o, fugind în casa să o lovească. În urma acestei acţiuni i-au rupt ghipsul de la mână. Mâna lovită tot de ei.
Rog locuitorii satului să facă ceva şi implor autorităţile să ia măsuri.
Aceasta tiranie trebuie să se oprească”, se menționează pe pagina de Facebook a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Dereneu.

De menționat faptul că pînă la moment poliția nu a fost sesizată pe acest caz.

Reamintim de faptul că neînțelegirile dintre Mitropolia Moldovei și Mitropolia Basarabiei a început în martie cînd primărița din satul Dereneu a fost amenințată cu moartea. Incidentul s-ar fi iscat după ce mai mulți preoți și săteni au dat năvală în curtea bisericii din localitate, furioși că lăcașul nu mai aparține Mitropoliei Moldovei, ci Mitropoliei Basarabiei.

După ce reprezentanții Mitropoliei Moldovei au intrat în mod abuziv în biserică, dând afară preotul care reprezenta Mitropolia Basarabiei, astăzi aceștia nu au permis enoriașilor să intre în biserică pentru slujba de înmormântare.

 

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....