MOMENT ISTORIC! Capsula SpaceX Crew Dragon, cu cei doi astronauți NASA, a ajuns în spațiu

Capsula SpaceX Crew Dragon, care îi transportă pe cei doi astronauți NASA Bob Behnken și Doug Hurley a ajuns în siguranță la Stația Spațială Internațională, după 19 ore de parcurs pe orbită. Capsula Crew Dragon a fost cuplată fără probleme de Stația Spațială, scrie B1.

Durata șederii lui Behnken și a lui Hurley la bordul ISS nu a fost încă determinată, dar Crew Dragon poate petrece până la 114 zile în spațiu sau 16 săptămâni. Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a declarat că s-ar putea întoarce pe Pământ la începutul lunii august.

Așadar misiunea Demo-2 continuă să se desfășoare cu succes după ce racheta Falcon 9 și capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți NASA au fost lansate cu succes sâmbătă seara spre Stația Spațială Internațională, la ora 22.22, ora pământului așa cum era de așteptat.

A fost prima dată în ultimii nouă ani, când agenția spațială americană a trimis astronauți în spațiul cosmic.

Misiunea marchează începutul unei noi ere în care NASA va achiziționa servicii de transport din sectorul comercial. Nu vor mai deține și opera propriile vehiculele care merg spre și dinspre stație.

Acest lucru va fi realizat de firme precum SpaceX din California, care este condusă de miliardarul Elon Musk.

SpaceX a încercat din nou sâmbătă și a reușit să îi lanseze pe astronauții NASA Bob Behnken și Doug Hurley de la Kennedy Space Center, în cadrul misiunii Demo-2, devenind prima companie privată care a trimis oameni pe orbită și a pus capăt unui blocaj de nouă ani în circulația spațială umană din SUA.

Prima încercare de a lansa astronauții a fost oprită miercuri din cauza vremii. A doua încercare a avut loc cu succes sâmbătă după ce vremea, care inițial părea să pună în pericol lansarea, s-a îmbunătățit.

Racheta Falcon 9 și capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți NASA au fost lansate cu succes sâmbătă seara spre Stația Spațială Internațională, la ora 22.22, ora pământului așa cum era de așteptat.

Sursa – B1

Previous Post

Au furat bani de la un minor! Doi bărbați, reținuți de oamenii legii

Next Post

IMPORTANT! De Paștele Blajinilor, transportul public din Capitală ar putea circula

Related Posts
Total
7
Share