Actual Chișinău Opinie

Moldoveni veniți acasă! Autoritățile de la Chișinău cheamă diaspora acasă

La Palatul Republicii din Chișinău autoritățile s-au întâlnit astăzi cu diaspora. Ediția a șasea a evenimentului a găzduit peste 200 de reprezentanți ai diasporei. Aceștia au putut discuta cu șeful statului, Igor Dodon, premierul Maia Sandu și ministrul de la Interne, Andrei Năstase.
Ca de obicei, diaspora a fost întrebată dacă s-ar întoarce acasă și în ce condiții. Politicienii au declarat de la tribune că sunt deschiși sugestiilor și că vor încerca să îndeplinească unele condiții ca să convingă intelectualii să se întoarcă totuși acasă deoarece țara a rămas fără talent. În aceeași ordine de idei, unii cetățeni declară că ard de nerăbdare să se întoarcă acasă și să contribuie la dezvoltarea țării, iar alții spun că nu ar face asta nici în ruptul capului, deoarece se tem de instabilitatea politică și economică din Moldova.
La moment, peste un milion de moldoveni muncesc in afara țării potrivit unor surse neoficiale. Autoritățile confirmă că remitențele cetățenilor de peste hotare sunt de peste 1,5 miliarde dolari SUA pe an.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....