Moldovagaz: Rugăm consumatorii să raționalizeze consumul de gaze naturale pe perioada de criză

Moldovagaz vine cu un apel către consumatori să raționalizeze consumul de gaze naturale pe perioada de criză. Solicitarea vine în contextul în care Comisia Pentru Situații Excepționale a declarat stare de alertă pe piața gazelor naturale.

Totodată, Moldovagaz a precizat că nivelul de alertă prevede implementarea de către întreprinderile de gaze a unor acțiuni ce permit gestionarea crizei de gaze fără a fi nevoie să se recurgă la măsuri de urgență, precum sistarea furnizării gazelor consumatorilor noncasnici, care nu fac parte din categoria consumatorilor protejați.

“Se consideră consumatori protejați: consumatorii casnici, ale căror instalații de utilizare sunt racordate la o rețea de distribuție a gazelor naturale; grădinițele, orfelinatele, instituțiile de învățămînt, instituțiile medicale, azilurile şi întreprinderile care sunt racordate la o rețea de distribuție a gazelor naturale; centralele termice racordate la o rețea de transport sau de distribuție a gazelor naturale, care livrează energie termică în sistemul centralizat de alimentare cu energie termică sau care livrează energie termică pentru consumatorii casnici și întreprinderile şi instituțiile care prestează servicii sociale indispensabile, cu condiția că acestea nu pot utiliza alte tipuri de combustibil”, se menționează în comunicatul emis de Moldovagaz.

Totodată, Moldovagaz menționează că va continua discuțiile cu Gazprom în vederea prelungirii contractului de furnizare a gazelor naturale.

Sursa – Publika

Previous Post

O femeie însărcinată din Chișinău, ajutată de polițiști să ajungă la maternitate

Next Post

Circa 38 de mii de persoane vor primi alocații lunare majorate

Related Posts
Total
1
Share