Moldova ar putea renunța la schimbarea sezonieră a orei

Foto: Regional.md

Guvernul consideră necesară revenirea la ”problema privind renunțarea la schimbarea sezonieră a orei”.  Opinia se regăsește într-un aviz al executivului la un proiect de lege privind renunțarea la schimbarea sezonieră a orei. Documentul va fi supus votului miercuri, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri. 

În aviz se menționează că în Republica Moldova ora exactă este determinată de poziționarea geografică longitudinală a Chișinăului, diferența față de GMT fiind de plus 2 ore.  Datorită fusului orar, ora exactă din Republica Moldova este identică cu ora exactă din țările vecine România și Ucraina, precum și Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Bulgaria, Grecia, Turcia, Cipru, Siria, Libia, Egipt.

Potrivit documentului, se indică necesitatea corelării deciziilor naționale ale Republicii Moldova cu privire la schimbarea sezonieră a orei sau renunțarea la o asemenea schimbare cu deciziile aplicate în cadrul Uniunii Europene.

Potrivit responsabililor, este potrivită revenirea la problema privind renunțarea la schimbarea sezonieră a orei și stabilirea orei locale ca urmare a examinării suplimentare cu abordare de armonizare unitară la nivel regional.

Sursa – Publika

Previous Post

Un bărbat din Capitală riscă până la 2 ani de închisoare pentru că a mințit că i-a fost răpit automobilul

Next Post

Reținut după ce a transmis droguri în penitenciarul Soroca. Ce riscă un bărbat din Drochia

Related Posts
Total
20
Share