Mitropolitul Vladimir cere autorităților municipale desfășurarea Paștelui Blajinilor în cimitire

Redacția Regional

Mitropolitul Vladimir a adresat miercuri, 5 mai, o scrisoare către autoritățile municipiului Chișinău privind desfășurarea Paștilor Blajinilor în cimitire. Mitropolitul menționează că credincioșii au fost precauți și au respectat toate recomandările impuse de autorități, scrie Jurnal.md.

Printre argumentele care stau la baza solicitării, Mitropolitul Vladimir invocă faptul că deja al doilea an consecutiv credincioșii nu se bucură de acest praznic pentru pomenirea adormiților, ceremoniile religioase se desfășoară în aer liber, iar mormintele sunt poziționate la distanță mai mare de 1.5 – 2 metri. Totodată, susține că numărul persoanelor contaminate cu Covid-19 este într-o constantă și evidentă descreștere.

O bună parte dintre creștini au plecat la cimitirile din alte zone, iar autoritățile bisericești îndeamnă să meargă în grupuri restrânse și să se abțină de la mese de pomenire în locurile publice”, notează Mitropolitul în scrisoare.

De asemenea, Mitropolitul menționează asupra faptului că unele Comisiei pentru situații excepționale din alte regiuni ale Republicii deja și-au revăzut deciziile și permit credincioșilor să viziteze cimitirile în zilele de 9 și 10 mai.

Vă asigurăm de toată deschiderea și colaborare în vederea bunei desfășurării a celei mai importante zile de pomenire a celor apăsați pe meleagurile noastre”, se mai arată în scrisoare.

Previous Post

FOTO: ”Ajutați” de polițiștii de frontieră după care amendați pentru pescuit ilegal

Next Post

Tragedie la Cahul. Un bărbat a fost strivit de autospeciala pe care lucra

Related Posts
Total
10
Share