Orhei

Minorul din Orhei, care și-a ucis prietenul pentru o consolă video, va sta 10 ani la închisoare

10 ani și 6 luni de închisoare pentru adolescentul din Orhei, care și-a ucis amicul minor pentru o consolă de jocuri Xbox. Verdictul a fost dictat după ce Procuratura raionului Orhei i-a demonstrat vina pentru tâlhărie și omor intenționat.

Tragedia a avut loc pe 18 ianuarie 2020, în subsolul unei clădiri nefinisate din orașul Orhei, unde inculpatul, în vârstă de 14 ani, și-a ademenit amicul, cu doi ani mai mic decât el, l-a înjunghiat mortal cu un cuțit, după care i-a sustras din rucsac o consolă Xbox și a plecat, abandonând cadavrul victimei.


În dimineața următoare, inculpatul i-a povestit unui prieten despre cele săvârșite, rugându-l să procure doi saci pentru a ascunde cadavrul, după care a mers cu bunica la biserică. La scurt timp însă a fost reținut de procurori, iar ulterior arestat preventiv, până în prezent fiind în custodia statului.


Potrivit experților, inculpatul a înjunghiat victima de cel puțin 15 ori, iar fiind audiat de procurori și-a recunoscut vina.
Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, reprezentantul legal al inculpatului minor a fost obligat să achite în folosul succesorului părții vătămate un prejudiciu moral și material de 410 mii lei, iar încă 9400 de lei pentru cheltuieli judiciare – în folosul statului.


Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Articole asemănătoare

Un bărbat din Orhei riscă 12 ani de închisoare pentru că a furat o sumă mare de bani de la o femeie din Mileștii Mici

Anna Casian-Musteață

Un procuror și un avocat din Orhei, judecați pentru corupere

Anna Casian-Musteață

Accident lângă Peresecina. Două mașini s-au lovit violent!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....