Actual Social

Minore sechestrate într-un apartament din Chișinău. Poliția le-a eliberat!

Doi tineri de 22,  şi respectiv, 24 de  ani, domiciliați în raioanele  Călăraşi şi Fălești, au fost reţinuţi, fiind cercetați penal pentru trafic de copii, unul din ei fiind anterior condamnată pentru acte de huliganism.  Aceștia riscă închisoare de la 10 la 12 ani.

La 29 noiembrie curent, o persoană a sesizat  Centrul pentru combaterea traficului de persoane  precum că sora lui  minoră,  este ţinută captivă într-un apartament din mun. Chişinău şi obligată contrar voinţei sale să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi.

Urmare a  acțiunilor comune ale ofițerilor Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații și  procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au depistat pe adresa indicată de către declarant două  tinere  de 15 şi 16 ani, domiciliate în raioanele  Soroca şi Făleşti, astfel tinerele au fost salvate din captivitate, ulterior fiindu-le acordată asistenţa psihologică şi juridică necesară.

De asemenea, forțele de ordine au  stabilit că una dintre victime   era anunţată ca persoană dispărută fără veste din luna  iunie 2018.

În cadrul investigațiilor și audierilor s-a  stabilit că de la începutul anului 2018, suspecţii urmărind scopul exploatării sexuale comerciale, folosindu-se de situaţia de vulnerabilitate au recrutat şi au adăpostit mai multe tinere. Suspecţii identificau clienții de pe urma anunțurilor plasate pe o pagina web. Pentru serviciile sexuale prestate, acestea primeau de la 600 la  1000 de lei de la persoană.

Polițiștii  continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea altor tinere exploatate de către suspecți.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....