Ministerul Educației a lansat Campania Națională „Donează un computer pentru educație”

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat Campania Națională „Donează un computer pentru educație”. Acțiunea se va desfășura în perioada iunie-septembrie 2020 și are ca scop dotarea instituțiilor de învățământ cu tehnică de calcul pentru formarea competențelor digitale la elevi, cadre didactice și manageriale.

În context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat o hartă interactivă (https://mecc.gov.md/ro/content/doneazauncomputer ) cu ajutorul căreia potențialii donatori pot identifica numărul profesorilor și elevilor care nu dețin tehnică de calcul din fiecare raion.

Tot cu ajutorul hărții interactive donatorii pot afla numărul de telefon al reprezentanților organelor locale de specialitate din domeniul învățământului, care le vor explica pașii pe care urmează să-i întreprindă astfel încât donația să ajungă la destinatarul ales.

Pentru asigurarea transparenței și a vizibilității donatorii vor primi un act de donație care trebuie completat și semnat.

Menționăm că tehnica de calcul donată va fi înregistrată la balanța instituției de învățământ.  La solicitarea elevilor sau personalului didactic, instituția de învățământ poate oferi în folosință tehnica de calcul existentă, pe o perioadă determinată, în baza unui Contract de închiriere a bunurilor cu titlu „gratuit”. În cazul elevilor, Contractul va fi semnat de un părinte/tutore.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va comunica periodic despre numărul donațiilor realizate.

Previous Post

Un bărbat din Ialoveni, surprins de camerele de supraveghere în timp ce fura bijuterii și haine dintr-o locuință

Next Post

A furat bani din casa unui magazin. Iată CUM S-A ÎNTÂMPLAT totul!

Related Posts
Total
11
Share