Ministerul Agriculturii a aprobat noi Recomandații agrotehnice privind plantarea pomilor

22 April 2020, Brandenburg, Arensdorf: Bright yellow rape plants are blooming on a field in the Oder-Spree district. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB, Image: 514826885, License: Rights-managed, Restrictions: GERMANY OUT, Model Release: no, Credit line: PATRICK PLEUL / AFP / Profimedia

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a aprobat noi Recomandații agrotehnice privind modul de elaborare a proiectului și a planului de înființare a plantațiilor de pomi, arbuști fructiferi și căpșun.

Elaborarea noilor Recomandații rezidă în necesitatea asigurării creării și implementării unor modele moderne de business, cu riscuri minime, menite să asigure eficiență în timp și orientate spre generarea profiturilor la întreprinderi.

Astfel, documentul a fost conceput pentru a putea fi aplicat, în scop de ghidare, de către proiectanți și producători sau potențiali producători agricoli, la elaborarea proiectelor de înființare a plantațiilor perene.

Potrivit autorilor documentului, Recomandațiile agrotehnice stabilesc: regulile aplicabile pentru proiectarea plantațiilor de pomi, arbuști fructiferi, și căpșun; condițiile de climă, sol și de mediu, care necesită a fi respectate la elaborarea proiectului și a planului de înființare a plantațiilor de pomi, arbuști fructiferi și căpșun; cerințele generale și specifice ale proiectului și planului de înființare a plantațiilor de pomi, arbuști fructiferi și căpșun.

În contextul schimbărilor climatice, MAIA recomandă proiectanților din domeniu să atragă o atenție sporită asupra corectitudinii elaborării proiectelor, inclusiv prin prisma Recomandațiilor respective, astfel încât acordarea subvențiilor pentru înființarea plantațiilor din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural să fie direcționate spre investiții durabile și eficiente.

Documentul poate fi vizualizat pe pagina web a Ministerului, la adresa: https://maia.gov.md/sites/default/files/51_24.11.2021.pdf

Previous Post

Veste bună! Cinci raioane din țară se află sub Cod Verde

Next Post

EI SUNT CANDIDAȚII la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului

Related Posts
Total
3
Share