METEO: Două CODURI GALBENE pentru următoarele zile

Foto: Regional.md

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis două coduri galbene pentru următoarele două zile. Astfel, marţi, 11 ianuarie, se prevăd intensificări ale vântului, din direcție nordică în rafale de până la 54-72 de km/h.  

Totodată, miercuri, temperaturile medii zilnice vor scădea brusc. Astfel, în zilele de 12 şi 13 ianuarie va fi cu 5-8 grade mai frig.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează despre necesitatea respectării  cu strictețe a regulilor antiincendiare în special la exploatarea surselor de încălzire. Oamenii sunt îndemnați să utilizeze doar instalațiile standardizate, iar sobele să fie verificate înaintea exploatării. 

Mai mult, specialiștii recomandă ca pe timpul nopții focul din sobe să fie stins, iar încăperile aerisite pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon. În legătură cu  prognoza meteorologică a  răcirii  vremii, în perioada  11 – 18 ianuarie Centrul hidrologic prognozează, în râurile din țară că va avea loc reluarea procesului de formare a gheții, iar pe râurile mici – instalarea podului de gheață. Pe bazinele de apă se va intensifica formarea podului de gheață. 

Gheața  va fi  subțire, iar ieșirea pe ea va prezenta pericol. În acest sens specialiștii atenționează că aflarea pe bazinele acvatice reprezintă un pericol iminent pentru viață, în special pentru copii și amatorii de pescuit la copcă.

Maturii sunt rugați să monitorizeze strict minorii și să nu le permită jocul în preajma lacurilor și râurilor.

Sursa – Publika

Previous Post

Ruta specială a troleibuzului turistic „Cunoaște orașul alături de Moș Crăciun” a fost prelungită și pentru acest weekend

Next Post

Preţurile la carburanţi continuă să crească și azi

Related Posts
Total
4
Share