METEO: COD GALBEN de vânt puternic și ploi puternice

Foto: Regional.md

Pe întreg teritoriul Republicii Moldova este emis cod galben de precipitații puternice sub formă de ploi și lapoviță pentru perioada 10-11 aprilie. Se prevăd și intensificări de vânt. Astfel, Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează despre riscurile existente și măsurile care trebuie luate de către populația.

Cantitățile de precipitații acumulate pot duce la inundarea gospodăriilor aflate în zonele joase, la baza versanților. Pe unele râulețe și cursuri mici de apă sunt posibile creșteri locale ale nivelului apei, izolat cu ieșirea ei în luncă. Pot fi blocate rețelele de canalizare. Din cauza ploilor puternice se poate produce și eroziunea solului, inclusiv înnămolirea și pătulirea culturilor cerealiere, prășitoare și legumicole. Precipitațiile puternice ar putea afecta și automobiliștii care pot pierde controlul direcției de mers a autovehiculului.

În acest context, meteorologii recomandă ca agenții economici în subordinea cărora se află iazuri și bazine de apă să asigure stări bune ale barajelor. Totodată, sunt recomandate construirea unor canale de captare și dirijare a apei, curățarea canalelor de scurgere și evitarea deplasării prin zonele ușor inundabile.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat precizează că „informațiile vor fi actualizate în funcție de evoluția fenomenelor” și pot fi găsite pe site-ul oficial al serviciului.

sursa – ipn.md

Abonați-vă la canalul nostru de Telegram, pentru a fi la curent cu ultimele știri din țară și de peste hotaret.me/regionalmd

Previous Post

Situația la Frontieră: CÂTE PERSOANE au părăsit țara săptămâna trecută

Next Post

Azi începe Săptămâna Floriilor. CE tradiții trebuie să respecți

Related Posts
Total
14
Share