Mesajul lui Igor Dodon, la doi ani de când a fost ales Președinte

Anna Casian-Musteață

Cu ocazia împlinirii a 2 ani de când a fost ales Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a transmis următorul mesaj:

”Au trecut doi ani de cînd cetățenii Republicii Moldova și-au recîștigat dreptul de a vota Președintele în mod direct.

Sunt onorat că susținerea lor mi-a fost acordată mie și vă asigur că în fiecare zi din acești doi ani am gîndit și am acționat astfel, încît să fac viața oamenilor mai decentă, să-i fac să privească mai cu încredere la viitorul țării noastre.

În toată această perioadă, am avut sute de întîlniri cu cetățenii în raioanele și satele Moldovei, în orele de audiență la Președinție, în timpul întâlnirilor cu diaspora. Am răspuns la numeroase solicitări concrete, de ordin social și economic și sunt împăcat sufletește, deoarece o bună parte din acele solicitări au putut fi soluționate.

În politica externă, am optat pentru echilibru în relațiile Moldovei cu Estul și cu Vestul, fiindcă suntem o țară care trebuie să prietenească, nu să se certe cu țările din vecinătatea apropiată sau îndepărtată.

Am restabilit prietenia cu Rusia, fără a pierde bunele relații cu țările occidentale.

În politica internă, am pledat pentru patriotism, pentru promovarea statalității, pentru păstrarea valorilor creștine și m-am exprimat ferm împotriva acțiunilor abuzive ale guvernării democrate, cu care am avut mai multe confruntări, dar sper că, după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, voi obține și o susținere parlamentară largă, socialistă, care să-mi permită să înfăptuiesc multe alte lucruri bune pentru țără și cetățeni.

În toți acești ani, am demonstrat că Moldova are viitor și acest lucru este cel mai important.”

Previous Post

Copiii din diaspora Republicii Moldova, invitați să participe la concursul„Moldova sunt EU”

Next Post

Copiii unei bloggerițe de la noi i-au scris scrisori lui Moș Crăciun. Iată ce au cerut aceștia!

Related Posts
Total
0
Share