Actual

Mesajul Inspectoratului Național de Patrulare: „Nu mai urcați beți la volan!”

Mesajul Inspectoratului Național de Patrulare: „Nu mai urcați beți la volan!”

În pofida tuturor informațiilor, acțiunilor de prevenire și sensibilizare organizate de INP, creșterii amenzilor și anulării permiselor; conducătorii auto consumă alcool la greu și urcă la volan. Consecințele sunt clare: accidente fatale în care decedează chiar șoferii, pietoni loviți mortal, pasageri traumați pe viață, pagube materiale și lista poate continua. Consumul de alcool ca și încălcare provoacă alte încălcări. Un șofer în stare de ebrietate crede că are curaj, crede că manevrează mult mai sigur, dar cel mai important, crede că lui nu i se va întâmpla ceva rău vreodată. Din păcate, se întâmplă. Din vina lor, de la începutul acestui an s-au produs 60 de accidente rutiere, în care 17 oameni au decedat, iar 63 au rămas traumați pe viață.

De la începutul acestui an, pe întreg teritoriul țării, polițiștii de patrulare au depistat și înlăturat de la volan 1710 conducători auto. Atâtea sau dublu, triplu familii ar fi putut fi distruse, minim atâția copii orfani și mame îndurerate. De regulă, conducătorii auto nu consumă alcool singuri, cineva vede cum beau tărie sau cum urcă la volan după asta, alții chiar urcă în mașina unui șofer beat, fără ca să știe sigur dacă vor ajunge sau nu la destinație.

Dragi cetățeni, indiferența încurajează încălcarea. Poate tu sau cineva din familia, prietenii, colegii tăi mâine va fi victima unui șofer în stare de ebrietate. Anunțați poliția dacă ați fost martor când un conducător auto a urcat băut la volan. Dacă acesta face parte din familia ta, nu te gândi că îi faci un rău, prin gestul tău îți salvezi familia. Să previi o tragedie este mult mai ușor decât să-i faci față. Haideți să contribuim toți la un trafic sigur, când copiii vor traversa strada fără frică, iar pietonii și pasagerii se vor simți mereu în siguranță. Nu contați pe faptul că nu veți întâlni polțiști în cale, gândiți-vă la copiii care vor rămâne singuri sau pe care îi puteți schilodi, luându-i în mașină.

INP amintește că șoferii care urcă la volanul mașinii în stare de ebrietate, vor rămâne fără permise de conducere până la pronunțarea hotărârii judecătorești. Aceștia le vor putea recupera doar după ce vor susține repetat examenul auto și vor frecventa un program antialcoolic și antidrog.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....