Medicii infectați cu COVID-19 la locul de muncă, vor beneficia în continuare de indemnizația unică de 16 mii lei

surgery, medicine and people concept – surgeon wearing medical gloves in operating room at hospital

Angajații din sistemul medical de stat, care s-au infectat cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, vor beneficia și în anul 2022 de indemnizația unică în valoare de 16 mii lei.

Parlamentul a aprobat, ieri, în prima lectură, PROIECTUL de lege care vizează modificarea Legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative.

Potrivit proiectului vor putea beneficia de indemnizația unică doar personalul medical care are schema completă de vaccinare împotriva COVID-19.

Astfel, de indemnizația unică, în valoare de 16 mii lei, urmează să beneficieze angajații  Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, implicați în diagnosticul și supravegherea epidemiologică a cazurilor și a focarelor de COVID-19; personalul medical angajat și implicat nemijlocit în activitățile medicale de combatere a infecției COVID-19 în instituțiile/subdiviziunile medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Administrației Naționale a Penitenciarelor și Serviciului de Informații și Securitate.

De asemenea, în lista beneficiarilor de indemnizație se regăsesc angajații din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice de asistență medicală spitalicească, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală specializată de ambulator și asistență medicală primară.

Indemnizația menționată va putea fi achitată începând cu 01 ianuarie 2022, iar mijloacele financiare urmează a fi alocate din fondurile de urgență ale Guvernului.

De menționat că, pe parcursul anilor 2020-2021, circa 17 mii de angajați ai sistemului medical s-au infectat cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Proiectul de lege a fost susținut cu 61 de voturi ale deputaților.

Previous Post

Peste 600 de recruți au fost încorporați în Armata Națională în ianuarie 2022

Next Post

CNAS: Ultima tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă a fost finanțată

Related Posts
Total
7
Share