Maternitatea din orașul Fălești a fost închisă. Gravidele sunt nevoite să nască la Bălți

Maternitatea din Fălești s-a închis de la 1 ianuarie 2022, iar gravidele sunt nevoite să nască la Bălți.

O tânără însărcinată din Fălești a scris la adresa redacției Știri.md că este nemulțumită de această decizie. Mai mult, femeia susține că îi este frică că nu va reuși să ajungă la timp la Bălți și va fi nevoită să nască pe drum.

Închiderea maternității din Fălești a stârnit revoltă și pe un grup de Facebook al locuitorilor, care se declară nedumeriți de această decizie.

“Nu am născut acolo, dar e o nebunie totală! Nu toți au posibilitate să nască pe la private și să meargă la Bălți! Până vine ambulanța sau până iei un taxi, naști pe drum! În taxi că nu ai bani, dar în ambulanță că a venit peste 30 de minute”, a comentat o femeie.

“Păi dacă nu a fost discutată această închidere și nu-i aprobată de Consiliu, înseamnă că s-a închis pe nedrept, consilierii nu pot să ridice aceasta întrebare?! Eu cred că maternitatea de la noi din oraș este una obligatorie, raionul nu-i atât de mic ca să nu fie maternitate”, a subliniat un alt internaut.

Surse din cadrul Spitalului Raional Fălești ne-au spus ca maternitatea s-a închis din cauza numărului redus de nașteri.

“Maternitatea s-a închis de la 1 ianuarie. Și ministra Sănătății, când a fost la noi cu președintele Maia Sandu, a văzut că la noi nu sunt nașteri. Până a se închide, într-o săptămână nu a fost nicio naștere, apoi era câte un nou-născut la 4-5 zile. Au fost nevoiți să închidă. Acolo s-a deschis secția maladii cronice. Când a fost perioada pandemică, Spitalul din Bălți a primit toate raioanele din jur și s-a descurcat foarte bine…nefiind nașteri aici s-a decis să se închidă. Lucrătorii de la maternitate toți au de lucru, căci s-a deschis o altă secție. Cred că nu era o altă ieșire”, ne-a spus sursa.

Contactat de Știri.md pentru o reacție, directorul adjunct al Spitalului Raional, Nicolae Andrieș, a menționat că este la proceduri și ne-a spus să revenim peste 10 minute, ulterior a deconectat telefonul, iar purtătorii de cuvânt ai Ministerului Sănătății nu au răspuns la telefon.

Sursa – știri.md

Previous Post

Prețul cartofilor a crescut cu 50%

Next Post

Șase deputați sunt infectați cu COVID. Grosu: „Unii sunt în stare mai bună, alții sunt în stare mai puțin bună”

Related Posts
Total
23
Share