Mâine este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

Comisia Electorală Centrală atenționează că mâine, 27 octombrie curent, este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală, pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Conform prevederilor electorale, rezultatele sondajelor pot fi date publicității cel târziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor. Amintim că în perioada electorală, sondajele de opinie privind preferinţele politice ale alegătorilor pot fi efectuate numai cu condiţia înştiinţării prealabile a Comisiei.

Totodată, în ziua alegerilor, până la închiderea secțiilor de votare, se interzice a da publicității în mijloacele de informare în masă materiale, inclusiv interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenţii electorali pe parcursul zilei şi despre şansele acestora, inclusiv rezultatele exit-poll-urilor.

La rubrica „Alegeri prezidențiale din 1 noiembrie 2020”/ „Monitorizarea alegerilor și reflectarea lor în mijloacele de informare în masă” pot fi consultate înștiințările pentru desfășurarea sondajelor de opinie sau accesând direct https://bit.ly/33hknzd. AddThis Sharing ButtonsShare to FacebookFacebookShare to TwitterTwitterShare to OdnoklassnikiOdnoklassnikiShare to Mai multe…Mai multe…

Previous Post

Expoziția foto dedicată medicilor din prima linie din Parcul „Valea Trandafirilor” a fost vandalizată. Ce spun autoritățile

Next Post

Chișinăul, mai verde! În cadrul acțiunii de înverzire, pe teritoriul capitalei au fost plantați cca 12 mii de arbori

Related Posts
Total
1
Share