Maia Sandu: De ce prețul achitat pentru gaz este ținut în secret de Guvern

Președintele Maia Sandu a explicat de ce Guvernul ascunde prețul plătit zilnic de Moldova pentru procurarea gazului din surse alternative. În cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu a declarat că acest lucru se întâmplă pentru ca să nu afle concurenții și să prejudicieze următoarele licitații, scrie Safenews.

„Prețurile de achiziție sunt prețuri de piață. Guvernul nu spune cifra exactă pentru că continuă să facă achiziții și, în momentul în care ar anunța prețul, toți cei care vin cu oferta mâine sau poimâine se vor orienta la acest preț și nu vor veni cu o ofertă mai mică.
Pentru următoarele 2 săptămâni, pentru a nu provoca situația când se oprește prețul la un nivel și nu vin oferte mai ieftine, Guvernul va continua să spună că e preț de piață. După ce se schimbă prețul de piață, Guvernul va putea să vă dea toată informația: ce cantitate a cumpărat și la ce preț. Se oferă informație aproximativă doar pentru a nu prejudicia următoarele licitații și pentru a crea în continuare posibilitatea ca următoarele oferte să fie mai ieftine”, a explicat Maia Sandu.

Sursa – Safenews

Previous Post

IMPORTANT! Unele rute municipale de transport public își vor modifica traseul din 1 noiembrie

Next Post

Noua hotărâre a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău

Related Posts
Total
19
Share