Livrau droguri online direct din penitenciar. Liderul grupării va sta după gratii până în 2036

La 21 mai curent, cinci persoane din mun. Chișinău au fost reținute pentru trafic de droguri, iar printre aceștia se numără și un deținut al Penitenciarului nr.13 – Chișinău.

Pe caz au fost efectuate mai multe percheziții de către angajații Inspectoratul național de investigații și Direcția generală urmărire penală a IGP– atât la domiciliile membrilor grupării, cât și la locurile de depozitare a drogurilor. Au fost depistate și ridicate mai multe categorii de droguri cu valoare de peste 200 000 de lei, precum și alte obiecte utilizate în activitatea criminală a grupului.

Liderul grupării, un bărbat de 32 de ani, la moment își ispășește pedeapsa penală în penitenciarul nr. 13 din mun. Chișinău, fiind condamnat la privațiune de libertate până în anul 2036.

Acesta dirija activitatea celorlalți membri ai grupării prin intermediul unui telefon cu acces la internet. Totodată, el gestiona activitatea magazinelor online prin aplicați de comunicare „ telegram”, efectua tranzacții cu bani, primea informația despre locul plasării drogurilor. În urma percheziției în celula acestuia a fost depistat și ridicat telefonul mobil de pe care comunica.

Ceilalți patru membri ai grupării s-au dovedit a fi doi bărbați și două femei. Una dintre femei,  cu vârsta de 33 ani, se cercetează în stare de libertate, având doi copii minori la întreținere, iar ceilalți trei membri au fost reținuți pentru un termen de 72 de ore. După aplicarea arestului, aceștia se vor afla în custodia statului încă 30 de zile, la solicitarea procurorilor. Bărbații au vârstele de 28 și 33 de ani.

Aceștia acționau în baza unor roluri bine-determinate, fapt pentru care, inclusiv, cauza este cercetată sub aspectul crimei organizate.

În cazul în care vinovăția membrilor grupului criminal va fi demonstrată în instanța de judecată, pentru fapta de  circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Previous Post

FOTO: O familie din Hîncești s-a trezit cu un șarpe în casă

Next Post

Ziua Parlamentului Republicii Moldova! Acesta poate fi vizitat online

Related Posts
Total
6
Share