Sport

La Jocurile Europene de la Minsk vor participa 12 luptători moldoveni

La Jocurile Europene de la Minsk vor participa 12 luptători moldoveni

12 luptători moldoveni vor concura la a doua ediție a Jocurilor Europene, programată pentru 21-30 iunie la Minsk (Belarus), relatează MOLDPRES.

În turneul de lupte libere vor concura Alexandru Chirtoacă (57 kg), Maxim Saculțan (65 kg), Igor Balaur (86 kg), Nicolae Ceban (97 kg) și Samhan Jabrailov (125 kg).

În concursul de lupte greco-romane vor evolua Victor Ciobanu (60 kg), Igor Beșleagă (77 kg) și Viorel Burduja (87 kg).

Reprezentantele țării noastre în competiția feminină vor fi Anastasia Nichita (57 kg), Emilia Cârâcu (50 kg), Iulia Leorda (53 kg) și Mariana Cherdivară-Eșanu (62 kg).

”Obiectivul minimum trasat este să obținem câte o medalie la fiecare stil de luptă. Firește, sperăm la evoluții și mai bune. Asta pentru că avem lideri care s-au impus la cele mai prestigioase turnee internaționale”, a declarat președintele Federației Moldovenești de Lupte, Ion Gheorghiu.

Loturile vor fi însoțite de antrenorii Roman Dermenji, Mihail Cucul și Tudor Cârlan.

La stilul greco-roman cele mai bune șanse de a obține o distincție le are campionul european en-titre  Victor Ciobanu, vicecampion mondial anul trecut. În concursul de lupte libere cel mai titrat membru al lotului național este Nicolae Ceban, multiplu premiant la Europene.  Vedeta echipei feminine naționale este Anastasia Nichita, medaliată la Europenele din anul curent.

Toate cheltuielile legate de deplasare sunt suportate de Ministerul Educației, Cercetării și Culturii. Comitetul Național Olimpic și Sportiv, care formează echipele ce urmează să participe la Jocurile Europene în colaborare cu federațiile naționale, nu a făcut deocamdată publică componența completă a delegației moldovenești.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....