La Chișinău vor fi instalați arbori solari. Tu decizi unde e locul acestora!

Anna Casian-Musteață

Primăria orașului Chișinău a venit cu o inițiativă ingenioasă, provocând și chișinăuienii să se implice la luarea unei decizii favorabile dezvoltării capitalei.

„Punem soarele la muncă. Aducem în Chișinău arbori solari care vor genera energie electrică verde. La tulpina acestui copac vă puteți recrea, încărca telefoanele, utiliza wi-fi. Iar serile el va lumina împrejurimile datorită energiei acumulate ziua de la soare”, propune echipa Primăriei.

Toți orășenii cointeresați de acest proiect, sunt așteptați vineri, 16 noiembrie, ora 16.00, în sala de ședințe a Primăriei mun. Chișinău (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 83, etaj 2), pentru a alege locul unde vor fi instalați arborii solari în capitală.

Echipa Primăriei și a proiectelor inovatoare PNUD Moldova – Green City Lab, MiLab și Business Innovation Lab – va prezenta detaliat tehnologia arborilor solari și beneficiile lor pentru chișinăuieni și mediul ambiant.

La eveniment se va discuta despre locul unde este mai bine să fie instalați arborii generatori de energie verde.

Criteriile pentru selectarea locului sunt următoarele:


☑️ Spațiul propus trebuie să fie un loc deschis cu o suprafață de cel puțin 200 metri pătrați. Instalația solară trebuie să fie amplasată pe o suprafață solidă și necesită un perimetru de instalare de cel puțin 4 metri pătrați.


☑️ Locul propus trebuie să fie public accesibil și să fie în apropierea unui flux de oameni care să beneficieze de oportunitățile oferite de instalația solară.


☑️ Spațiul propus trebuie să fie amplasat într-o zonă însorită cu acces la lumina soarelui pe parcursul întregii zile. Se recomandă ca locul propus să fie îndepărtat de clădiri înalte care pot restricționa accesul la lumină.

Arată că-ți pasă! Decide tu unde vor fi instalați arborii solari!

Previous Post

„Gospodarul” revine! Serafim Urechean va candida la alegerile din februarie 2019

Next Post

Teo Trandafir vine la Chișinău pentru a învăța femeile cum să o ia de la zero!

Related Posts
Total
2
Share