Social

La Chișinău se va organiza primul festival dedicat animalelor fără adăpost

La Chișinău se va organiza primul festival dedicat animalelor fără adăpost

Pe 15 septembrie, în intervalul orelor 10:00-18:00, în parcul Valea Morilor, pe aleea Teatrului Verde, se va desfășura un eveniment unic în Moldova. Aproximativ 50 de pisici și cățeluși fără stăpân, din adăposturile de animale din Moldova vor fi în așteptarea unei familii. Animalele de companie vor fi deja sterilizate, vaccinate și propuse spre adopție celor care își doresc un prieten, scrie Sputnik.

Inițiativa îi aparține Ecaterinei Tsitsinovskaia, tânăra care iubește nespus de mult animalele și își propune să salveze cât mai mulți patrupezi fără stăpân. Ideea i-a venit după ce a participat la un asemenea festival în regiunea Odesa, Ucraina, care se află deja la cea de-a IV-a ediție. Asemenea festival este organizat al șaptelea an consecutiv și în Rusia, devenind foarte popular printre iubitorii de animale.

„Patrupezii vor fi transportați cu vehiculele mari de la fiecare adăpost. Avem o echipă de 30 de voluntari, care pe parcursul evenimentului vor avea grijă ca totul să decurgă bine. Cu câteva zile înainte de eveniment vom pregăti zona, astfel ca totul să fie aranjat și organizat”, a relatat Ecaterina Tsitsinovskaia pentru Sputnik.

Articole asemănătoare

VIDEO: Ploaia de noaptea trecută a făcut ravagii în mai multe localități din centrul țării

Redacția Regional

IMPORTANT! În ce țări pot deja călători moldovenii și în care mai sunt restricții

Redacția Regional

DETALII NOI: Militarul care a murit azi în misiune a fost strivit între două mașini

Se încarcă....