La CECEU Hâncești au fost depuse primele cereri de înregistrare în susținerea candidaților la funcția de deputat

Redacția Regional

La Consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 38, mun. Hâncești au fost depuse primele cereri de înregistrare a grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova.

Alegerile parlamentare noi vor avea loc pe data de 15 martie 2020.


Potrivit Zinaidei Dubceac, președinta CECEU Hâncești, este vorba de grupul de inițiativă în susținerea lui Vitalie Balinschi, Partidului Politic Partidul ,,ȘOR”, Ştefan Gaţcan, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Mereuţă, Partidul Democrat din Moldova .

Ea a precizat că CECEU nu a luat încă hotărâri cu privire la înregistrare a grupurilor de inițiativă.

Conform planului calendaristic, grupurile de inițiativă pot depune cererile de înregistrare până la 24 ianuarie, inclusiv. După înregistrare, acestea pot iniția colectarea de semnături în favoarea candidaților, procedură care poate fi efectuată până la 13 februarie, inclusiv. Pentru înregistrarea în cursa electorală, candidații bărbați trebuie să colecteze cel puțin 500, maxim 1000 de semnături în favoarea lor, iar femei – 250, maxim 500 de semnături în favoarea lor .

Amintim că în circumscripția uninominală nr. 38, mun. Hâncești vor avea loc alegeri parlamentare noi după ce deputatul PDM ales la 24 februarie 2019, Alexandru Botnari, a renunțat la mandat, revenind la funcția de primar al municipiului Hâncești.

Previous Post

Cum scazi febra copilului în mai puțin de 5 minute, fără medicamente

Next Post
VIDEO: Un nou remix marca Dip Stage

VIDEO: Un nou remix marca Dip Stage

Related Posts
Total
8
Share