Căușeni

La Căușeni au fost depistate două hectare de cânepă. Proprietarul riscă 6 ani de închisoare

Un bărbat,  în vârstă de 55 de ani, locuitor al satului Hagimus, raionul Căușeni este cercetat, fiind suspectat de cultivare și creștere a drogurilor în cantități deosebit de mari.

Ca rezultat al acțiunilor de investigație, angajații Inspectoratelor de Poliție Căușeni și Bender, în comun cu angajații Direcției Investigații „Centru” din cadrul INI al Inspectoratului General al Poliției, sub conducerea Procuraturii raionului Căușeni au depistat ieri, 3 iunie, pe teritoriul satului Hagimus un lot de teren cu destinație agricolă, cu suprafața de 2 ha, unde creșteau plante de cânepă.

Plantele, bine îngrijite, erau semănate printre rânduri. Acestea au fost transmise pentru efectuarea expertizei, iar ulterior vor fi nimicite. Actualmente, bănuitul este cercetat în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 1 la 6 ani.

Inspectoratul General al Poliției informează că, începând cu 1 iunie până la 31 august curent, pe întreg teritoriul țării se desfășoară operațiunea ”Mac – 2020”, care are drept scop combaterea consumului şi traficului ilicit de droguri, în special al celor de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care se ocupă de cultivarea lor.

Articole asemănătoare

VIDEO: Polițist din Căușeni, filmat cum e făcut KO de un tânăr

Redacția Regional

Încă o persoană a fost găsită moartă în curtea casei! Este vorba despre un bărbat din raionul Căușeni

Anna Casian-Musteață

Un moldovean din Căușeni, reținut pentru contrabandă cu autoturisme

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....