La Bălți și Cahul vor fi construite două spitale noi

Se fac ultimele pregătiri pentru construcţia a două spitale regionale, unul la Bălţi şi altul la Cahul. Potrivit premierului, priectul va fi finanţat de Banca Europeană de Investiții și de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Un grup de experţi străini a vizitat ţara noastră şi a discutat cu autorităţile locale pentru a identifica terenurile pentru cele două spitale.

Potrivit ministrului Sănătăţii, de serviciile instituţiilor medicale vor beneficia pentru peste un milion şi jumătate de locuitori din sudul şi nordul ţării.

„Vor fi dezvoltate şi oferite servicii moderne pacienţilor cu boli cerebrovasculare, neurologice, cardiologice, vor fi create condiţii pentru persoanele cu maladii infecţioase în stare gravă, extrem de gravă. Pacienţii cu boli oncologice vor beneficia de tratamente moderne.”, a relatat Ala Nemerenco, ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a p.recizat că datorită celor două spitale, va scădea presiunea asupra instituţiilor medicale din Capitală.

„Foarte multe persoane practic nu reuşesc să ajungă la Chişinău unde avem dezvoltate aceste servicii de prim ajutor, deoarece este pierdută această oră de aur.”, a adăugat Nemerenco.

„Construcţia acestor doua spitale este unul din proiectele de infrastructură mari pe care le-am promis şi vă rog să nu existe întârzieri. Noi acum avem o deschidere mare, avem posibilitatea de a atragere finanţare.”, a menționat Natalia Gavriliță, prim-ministru.

Am încercat să aflăm când ar putea începe construcţia celor două spitale regionale, cât ar costa proiectul şi când ar putea fi încheiate lucrările. Ofiţerul de presă al Ministerului Sănătăţii, Elena Mudrîi, ne-a spus că, deocamdată, nu cunoaşte aceste informaţii.

sursa – Publika

Previous Post

BINE DE ȘTIUT! Accesul la studiile superioare de master va fi facilitat

Next Post

CRIMĂ la Dubăsari! O femeie și-a omorât concubinul în timp ce mergeau ambii la muncă

Related Posts
Total
12
Share