Politică

La alegerile parlamentare din octombrie au dreptul să participe 46 de partide și organizații social-politice

La alegerile parlamentare din octombrie au dreptul să participe 46 de partide și organizații social-politice

Comisia Electorală Centrală a făcut publică lista celor 46 de partide și organizații social-politice ce au dreptul să participe la alegerile parlamentare noi din data de 20 octombrie 2019 în unele circumscripții electorale uninominale. Informația a fost prezentată Comisiei de Agenția Servicii Publice (ASP).

De asemenea, CEC a acreditat primii observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX”, care vor monitoriza alegerile locale generale și alegeri parlamentare noi din 20 octombrie 2019 în unele circumscripții electorale uninominale.

În cadrul aceleași ședințe, Comisia a aprobat devizul estimativ de cheltuieli pentru organizarea alegerilor parlamentare noi din data de 20 octombrie curent în circumscripțiile electorale uninominale nr. 17, or. Nisporeni, nr. 33, mun. Chișinău, nr. 48, or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender și nr. 50, la vest de Republica Moldova. Banii, în sumă de 11 931,73 mii lei, vor fi alocați din contul economiilor făcute de pe urma desfășurării alegerilor parlamentare din 24 februarie curent.

Hotărîrile aprobate vor fi publicate pe pagina oficială a Comisiei Electorale Centrale www.cec.md.

Se incarca....