Ion Țurcan, fostul viceministru al Afacerilor Interne, a fost reținut

Fostul viceministru al Afacerilor Interne, Ion Țurcan, a fost reținut pentru 72 de ore, într-un dosar de îmbogățire ilicită. S-a întâmplat în urma unor percheziții desfășurate de procurorii Anticorupţie şi ofiţerii SPIA la domiciliul acestuia.

n luna aprilie, Ion Țurcan a intrat în vizorul Autorităţii Naţionale de Integritate în urma unei investigaţii jurnalistice, care a dus la descoperirea unei case în raionul Criuleni, pe care a pus-o în vânzare cu două milioane de lei. Verificările au fost efectuate pentru perioada deținerii mai multor funcții de conducere, inclusiv de viceministru și de președinte de raion.

Potrivit ANI, Țurcan nu a putut justifica suma de aproximativ 390 de mii de lei. Agenţia Servicii Publice are informaţii că imobilul din Criuleni a fost vândut cu 2 milioane de lei. ANI menţionează că locuinţa a fost cumpărată cu o sumă mult mai mică. Ţurcan a declarat inspectorilor că în perioada 2005 – 2021 a efectuat mai multe lucrări la casă în regim propriu și cu ajutorul prietenilor.

El nu a putut justifica prin acte provenienţa diferenței dintre avere și veniturile declarate. Dacă actul ANI rămâne definitiv, Ion Ţurcan riscă să nu mai ocupe funcţii publice pe o perioadă de trei ani. Dacă va fi găsit vinovat de îmbogăţire ilicită, potrivit legii, Ion Ţurcan riscă o amendă de până la 400 de mii de lei sau până la şapte ani de puşcărie. El va fi privat şi de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita anumite activităţi de până la 15 ani.

Sursa – Publika

Previous Post

Nu se aflau în țară, dar s-au vaccinat și au primit și certificate. CE RISCĂ doi moldoveni

Next Post

Trei străzi din zona istorică a Chișinăului intră în reparație

Related Posts
Total
1
Share