Social

Ion Ceban, despre redeschiderea grădinițelor din Capitală: „Noi trebuie să reluăm procesul educațional”

Redeschiderea grădinițelor din mun. Chișinău va fi în urma deciziei Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică. Cu toate acestea, primarul capitalei vine cu câteva detalii despre cum ar putea avea loc acest proces. Ceban afirmă că reluarea activității grădinițelor se va face treptat, în primă etapă vor veni doar copiii din grupa pregătitoare, după care urmează să se încadreze și celelalte categorii de copii.

„Știu că foarte mulți dintre voi aveți întrebări la acest capitol, din acest fapt mă simt obligat să anticipez întrebările acestea.
Este cert că deschiderea grădinițelor din capitală va fi în urma deciziei Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică. Anterior, în urma chestionării părinților, care au copii la grădiniță, în prima etapă 66% au spus că vor ca micuții lor să vină la grădiniță, iar în a doua etapă, 51% s-au exprimat pozitiv în acest sens.
Respectiv, pentru confortul și asigurarea securității atât a copiilor cât și a angajaților, noi vom veni cu scheme de încadrare a acestora.
În prima etapă, în mod obligatoriu, vor veni doar copiii din grupa pregătitoare, asta va dura o săptămână, în funcție de recomandările specialiștilor. Și deja, săptămânal, va urma să se încadreze și celelalte categorii de copii, astfel, ca să nu facem presiune foarte mare asupra personalului și vom monitoriza situația pentru a preveni îmbolnăvirile.
Cât privește revenirea elevilor la școală.
Noi suntem în pregătiri de reluarea lecțiilor de la 1 septembrie. Sunt mai multe scenarii de reîncadrare a copiilor. Posibil, că în mun. Chișinău vor fi în 2 schimburi. Deja categoriile, cum va fi împărțită clasa, depinde de managerii fiecărei școli.
Noi trebuie să reluăm procesul educațional. Știu că există riscuri, dar dezvoltarea copiilor nu poate să stagneze.
Municipalitatea depune tot efortul”,
scrie Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Articole asemănătoare

De la jumătatea lunii august este interzisă expunerea produselor din tutun la vitrină

Anna Casian-Musteață

Un locuitor al raionului Soroca, cercetat penal pentru traversarea ilegală a frontierei din Ucraina în Republica Moldova

Redacția Regional

Șoferul beat care a provocat accidentul de la Ștefan-Vodă, reținut pentru 72 ore

Redacția Regional
Se încarcă....