INTERVIU cu Denis Midone: „Succesul vine cu timpul și doar prin muncă”

Svetlana Gabură

S-a născut în Israel însă s-a făcut renumit în Republica Moldova datorită talentului său. Vorbim despre Denis Midone, un tânăr de numai 17 ani, dar care se poate mândri cu succesele sale de până acum. Este ambițios, are planuri mari pentru viitor și muncește zilnic pentru realizarea acestora. Despre pasiunea pentru muzică, talentul înnăscut și despre cum echilibrează reușitele școlare cu muzica, aflați din interviul ce urmează.

Denis, povestește-ne despre familia ta. Cine sunt oamenii care te susțin?

Despre familia mea cred că aș putea scrie o carte, dar pe scurt, nu moștenesc talentul în muzică de la nimeni. De fapt, parțial. Tata cânta într-o trupă de amatori când era elev. Mama cânta serenade la balcon în timpul facultății. Sora mea în general este polițistă. Familia mea e minunată. Îi iubesc pe toți la nebunie. Întotdeauna m-au susținut în tot ce fac, m-au ridicat când am căzut, au fost în clipele frumoase alături, mereu!

De unde vine dragostea pentru muzică?

Sincer, m-ai pus în dificultate, nici nu știu cum să răspund la această întrebare. Eu de mic copil sunt pasionat de muzică. Talentul meu a fost descoperit de educatoarea de la grădiniță și cred că dragostea mea față de muzică își are începutul acolo.

Cui aparțin muzica și versurile cântecelor tale?

Eu am mai multe piese. De la piesa “Toate vor fi”, cu care am reprezentat Moldova la Junior Eurovision în anul 2012, muzica îi aparține lui Marian Stârcea, iar textul – Radmilei Popovici – Paraschiv. Textul și muzica de la piesa “I Miss You” îi aparține lui Elias Tadeus. Muzica și textul de la piesa “Fata Asta” îi aparțin lui Claudiu Coța și Dael Damșa.

“Fata asta” este melodia care a înregistrat un număr record de vizualizări și pe care ai realizat-o împreună cu compania The One Records. Cum a venit ideea de colaborare?

Ai dreptate, piesa asta parcă a avut miere. Ideea pentru colaborare a venit după conlucrarea lor cu Andreea Bostanica și după ce am făcut toată echipa SIS N BRO o piesă de iarnă cu ei. Am zis că vreau și eu și uite că așa am ajuns la o colaborare frumoasă.

La moment ești clasa a XI-a, penultimul an de liceu. Cum echilibrezi reușitele școlare cu muzica?

E destul de greu să echilibrezi studiile cu muzica, dar totuși vin acasă târziu, până nu fac temele nu mă culc, fiindcă pentru mine învățătura este pe prim plan.

În acest an ai participat la Eurovision 2020, cu ce impresii ai rămas? Vei mai participa?

Am rămas cu impresii foarte frumoase. Sunt foarte bucuros că am avut această minunată ocazie să particip în acest concurs în rând cu artiștii care cândva m-au susținut înainte de plecarea mea la Junior Eurovision. La sigur că voi mai participa, până nu câștig selecția națională, nu renunț.

În luna decembrie a anului trecut, tu, împreună cu mama și sora, ați plecat în Israel pentru a participa la un proiect internațional, însă ați ajuns într-o celulă din închisoare. Care a fost motivul și cu ce s-a finisat această controversă?

A fost o neînțelegere. Ei argumentau că nu ne permit să trecem în Israel, deoarece mama mea a mai fost în Israel. Știu, motivul e foarte stupid, dar cam așa. Până la urmă oricum, totuși ne-au permis, datorită unui prieten din Israel a tatălui meu.

Urmărind activitatea ta pe instagram, am auzit că pregătești fanilor o surpriză. Despre ce este vorba?

Surpriza care trebuia să apară în luna aprilie, din păcate se amână pe un termen necunoscut (sper că până la vară), este noua mea piesă. Vă asigur că o să vă placă. Am depus mult suflet în ea și este o istorie din viața mea.

Ce sfat ai avea pentru toți tinerii pasionați de muzică?

Tot ce pot să vă spun, e să mergeți înainte. Nu ascultați pe nimeni. Doar părinții trebuie să vă fie în asta călăuză. Mergeți înainte. Vor fi multe obstacole. Showbizz- ul e foarte nemilos. E foarte greu. Indiferent de orice, munciți, munciți și iar munciți. Succesul vine cu timpul și doar prin muncă.

Îți mulțumim pentru acest interviu, Denis. Mult succes!

Mulțumesc, și ție Andreea, toate bune.

Autor: Andreea Mîță

Previous Post

Încă un pic și #NeamPornit: Participă la un sondaj național, inițiat pentru relansarea turismului intern

Next Post

Tragedie în Capitală: Un militar s-a aruncat în gol de la etajul 10 al unui bloc de locuit

Related Posts
Total
36
Share