Social

Începând cu 15 iunie, se reiau zborurile regulate

Începînd cu 15 iunie 2020, se reiau cursele aeriene regulate de pasageri şi charterele regulate de pasageri, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspîndirii infecţiei COVID-19. O hotărâre în acest sens a fost luată de Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP).

Potrivit CNESP, Aeroportul Internaţional Chişinău va asigura organizarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 pentru pasageri şi angajaţi, în sălile de sosire şi plecare, precum şi verificarea temperaturii, ecrane de protecţie, echipament de protecţie personală, soluţii de dezinfecţie, distanţa socială; dezinfectarea încăperilor şi instalaţiilor în terminal, în conformitate cu recomandările Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică.

De asemenea, operatorii aerieni naţionali şi străini vor asigura: respectarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 de către personalul navigant şi pasageri; informarea pasagerilor privind respectarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 înainte de zbor, în timpul zborului şi după aterizare; imprimarea şi distribuirea la bordul aeronavei a formularelor necesare a fi completate de către pasageri în timpul zborului.

Operatorii de deservire la sol (handling) vor asigura: – transportarea pasagerilor din terminal, spre aeronavă şi vice-versa, fără reţineri nejustificate şi cu asigurarea normelor sanitare; – dezinfectarea încăperilor şi suprafeţelor de contact, în conformitate cu recomandările Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică.

Autoritatea Aeronautică Civilă trebuie să pună la dispoziţia agenţilor aeronautici şi a autorităţilor publice, care activează pe aeroporturile internaţionale din Republica Moldova, materiale informative privind măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19 pentru pasageri şi angajaţi, elaborate de autorităţile naţionale şi internaţionale.

Sursa: trm.md

Articole asemănătoare

DETALII NOI: Militarul care a murit azi în misiune a fost strivit între două mașini

Lanuri de cânepă, identificate la frontiera moldo-ucraineană

Redacția Regional

IMPORTANT! Cine are dreptul să solicite reexaminarea pensiei de la 1 iulie 2020

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....