Cahul

Incendiu la Cahul! Trei autospeciale au luptat cu focul

Pompierii din sudul țării au fost ieri solicitați pentru a lichida un incendiu de vegetație uscată din apropierea localității Câșlița-Prut, raionul Cahul.

La fața locului au fost îndreptate trei autospeciale de intervenție. Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că iarbă uscată a fost cuprinsă de flăcări pe un iamaș. Pentru localizarea arderii au lucrat 18 de persoane, dintre care pompieri, dar și reprezentanții autorităților publice locale, fiind utilizate 6 unități de tehnică.

Potrivit IGSU, nimeni nu a avut de suferit, iar focul a nimicit 20 ha de vegetație uscată, dar și parțial a afectat arbuști. În contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat privind pericol excepțional de incendiu cu caracter natural prognozat pentru perioada 31 iulie – 06 august, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul incendiilor de vegetație.

În condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt, aceste focare se pot transforma în incendii de proporții, afectând spații forestiere dar și animalele sălbatice. Pompierii îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare în special la utilizarea focului deschis. Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul, vegetația, dar și miriştea uscată în apropiere spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile şi extinderea acestora.

Potrivit datelor IGSU, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9 intervenții ale echipelor de pompieri la lichidarea focarelor de ardere. În caz de situații de risc oamenii pot apela Serviciul 112.

Articole asemănătoare

INCENDIU la Cahul! O pădure de salcâmi și pini a luat foc

Anna Casian-Musteață

Reținut chiar de dimineață! Un bărbat din Cahul a pretins 500 de euro pentru un permis de conducere

Anna Casian-Musteață

VIDEO: Trageri de luptă la Cahul. Iată motivul!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....