Social

Încă două cazuri de rujeolă confirmare! S-a îmbolnăvit și un copil de 3 ani!

Încă două cazuri de rujeolă au fost confirmate. Este vorba despre un băieţel de trei ani şi jumătate din raionul Ocniţa, care a fost văzut de medic la început de martie.

Celălalt pacient, un tânăr în vârstă de 25 de ani, din raionul Briceni, a ajuns pe mâna specialiştilor la sfârşitul lunii februarie.

Ambii pacienţi acuzau febră ridicată, tuse, slăbiciuni şi erupţii pe corp. Pacienţii au urmat tratamentul şi recent au fost externaţi, transmite Publika.

„Prin investigaţii de laborator s-au confirmat cele două cazuri suspecte la rujeolă. Un caz este din raionul Briceni, un bărbat de 25 de ani care a călătorit in regiunea Cernăuți, Ucraina şi deci este un caz de import. Al doilea caz este un copil de trei ani jumate, este nevaccinat şi este un caz solitar”, a declarat pentru Publika Laura Ţurcan, epidemiolog ANSP.

De la începutul anului, au fost înregistrate şase cazuri de rujeolă, iar în 2018 – 340. Cei mai mulţi pacienţi au fost din Găgăuzia şi Soroca. În 80 la sută dintre situaţii, pacienţii nu au fost vaccinaţi.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....