În zilele de odihnă, aproape 6 mii de persoane au solicitat ajutorul medicilor de la ambulanță. 13 persoane au primit insolații

Foto: simbol

IMSP CNAMUP informează că în perioada 25.06.2021-27.06.2021, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical calificat la 5971 persoane, dintre care 2491 pacienți, inclusiv 624 copii au fost transportați asistat în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară.

Pe parcursul zilelor de odihnă au fost înregistrate 910 solicitări pe motivul urgențelor neurologice, dintre care 107 accidente vasculare cerebrale. Urgențele cardiovasculare au constituit 892 cazuri, inclusiv 16 pacienți au fost diagnosticați cu sindrom coronarian acut. Din numărul total de 843 solicitări de urgențele respiratorii, 420 au fost pe motivul infecțiilor respiratorii virale acute.
În perioada de referință, 756 cetățeni cu diverse traumatisme au primit primul ajutor medical la etapa de prespital. Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 24 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 40 persoane, printre care 10 minori. După acordarea asistenței medicale de urgență 33 pacienți inclusiv 7 copii, cu diverse traumatisme au fost transportați la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

Menționăm că în perioada indicată au fost înregistrate urgențe cauzate de factorii de mediu și anume, 13 persoane au primit insolații de diferit grad, inclusiv două cazuri de sincopă înregistrate în municipiul Chișinău. După evaluarea și acordarea asistenței medicale la etapa de prespital șase pacienți au avut nevoie de spitalizare.

Previous Post

Atenție! COD GALBEN de caniculă pe tot teritoriul țării

Next Post

FOTO: O femeie din raionul Hîncești a dispărut. Poliția cere ajutorul oamenilor

Related Posts
Total
1
Share